onsdag 6 februari 2008

Möt våren med Ung Vänster Södertälje

Här under finns vårt kalendarium. Om inget annat anges (fast det gör det ganska ofta nu under våren!) så är aktiviteterna 18.00 i vänsterpartiets lokal på nedre torekällgatan 7. (ring på porttelefonen: Vänsterpartiet)

Måndag 11/2
Manifestation: Rädda hyresrätten!
Vi samlas och protesterar mot den rådande bostadspolitiken. OBS! i Stockholm! (utanför Stadshuset)

Tisdag 12/2 OBS 18.30!
Föredrag om Offentlig Sektor/Sjukvård
För att ha lite mer kött på benen kring det här med sjukvård och privatiseringar ska vi lyssna på ett föredrag i ämnet. Vi blir även gästade av en representant från "Värna Vården - Rädda Södertälje Sjukhus" -nätverket.

Torsdag 13/2 OBS! 17.30!
Flygbladsutdelning angående sjukhuset.
Med föredraget färskt i minnet delar vi ut flygblad kring utförsäljningen. Vi bestämmer på mötet 12/1 om vi ska dela utanför sjukhuset eller i centrum. Tiden kan komma att ändras.

Tisdag 19/2
Kämpa Lär steg 1 (del 1) + kort klubbmöte
Vi börjar gå studiecirkeln Kämpa Lär, vilket betyder att vi läser och diskuterar om Ung Vänsters grundpelare: Socialism, feminism och Internationell Solidaritet. OBS! föranmälan krävs, då klubben ska köpa in böcker! (det är som alltid helt gratis att delta!)

Tisdag 26/2 OBS! 17.00 och framåt (Södertälje C)
Flygbladsutdelning antirasism/sjukvård
Inte lika konstigt som det låter, vi tar två olika flygblad.

Tisdag 4/3
Kämpa Lär steg 1 (del 2) + kort klubbmöte

Lördag 8/3
Internationella kvinnodagen. Heldag med (V) + fackeltåg
Under dagen har vi en heldag på ABF-huset tillsammans med Vänsterpartiet. Vi har ett föredrag som börjar 15.00. Partiets punkter är vi förståss också välkomna till!
På kvällen är det som varje år ett fackeltåg i Stockholm, med start vid södermalmstorg (slussen) 18.00. Hit är alla välkomna, grabbar som tjejer. Vill man åka dit gemensamt möts vi upp vid Södertälje C kvart i fem (tåget går tolv i fem). Mer info kommer!


Tisdag 11/3 OBS! 17.00 och framåt (Södertälje C)
Flygbladsutdelning antirasism/sjukvård

Lördag 15/3 12.00
Demonstration: Usa ut ur Irak!
OBS! i Stockholm (Norra Bantorget)

Tisdag 18/3
Kämpa Lär steg 1 (del 3) + kort klubbmöte

Tisdag 25/3 OBS! 17.00 och framåt (Södertälje C)
Flygbladsutdelning antirasism/sjukvård

Tisdag 1/4
Kämpa Lär steg 1 (del 4) + kort klubbmöte

Söndag 6/4 11.00
Kämpa Lär steg 1 (del 5) + film som anknyter till diskussionerna
Spexig heldag! Lunch kommer att finnas

Tills vi ses igen, kämpa på!
Kontakt: uvsodertalje@ungvanster.se

1 kommentar:

Unknown sa...

Att hjälpa ut Carnegie betyder inte att den sittande regeringen hjälper samhället med att omstarta Svenska ekonomi, tvärtom, den Svenska regeringen faktisk hjälper Carnegie so att nuvarande Carnegie ägarna, eller dem som kommer at köpa den, ska göra de samma i 10-15 år. Den nuvarande ekonomi krisen är inget nytt, den har börjades i början av 1900 talet och så länge som nuvarande ekonomiska systemet (Kapitalismen) finns de kommer at fortsätta och folk kommer at go genom dessa tider och mer folk bli fattiga än tidigare.

Men frågan gäller inte Carnegie, frågan gäller varifrån Carnegie får de pengar som regeringen har “lagt undan” för att ska “hjälpa” Carnegie. Regeringen per sig har inga pengar, men däremot de är riskbanken som har, eller producerar pengarna i from av pappers som har vis “värde“, 100 lappar eller 500 och 1000 osv. men på grund av “pris fixering” de betyder inte att ett hundra är värd 100kronor när man handlar. Detta pengar, med ränta, säljs till regeringen som i sin tur passerar räntan till Svenska och alla andra som bor i Sverige. För exempel, när du ska låna pengar från banken de ränta som du ska betala är dobbel, om inte mer, så mycket som banken har betalt till riksbanken - regeringen för att köpa sig pengarna, som betyder att banken köper sig viss summa med för exempel 2% ränta men banken lånar ut den till sina kunder med 7-8%. Så när regeringen säger att dem hjälper Carnegie med pengar för att Carnegie i sin tur ska hjälpa ekonomin de betyder att regeringen och des “penning partner” riksbanken har börjat med vad de kallas “business relation” med nuvarande Carnegie ägarna och senare med dem som kommer att äga Carnegie, men eftersom regeringen har inga pengar så folket, genom skatte pengar, står för den “hjälp som Carnegie” får, rest är bara en putsade fasad som gäller affären mellan Carnegie - Riksbanken - regeringen och nuvarande Carnegie ägarna. Alltså, Carnegie är en ekonomisk institution som har djupa förbindelse med riksbanken och deras system och därför ska rädas med folkets pengar.

Alltså, man betalar skatt och betalda skatten går åt vis samhälles projekt som är regeringens obligation och därför måste genomföras, detta kallas för “budget“, så i vanliga fall de ska finnas pengar hela tiden för att regeringen bland annat kunna skapa jobb genom att betala för nya skolor, lärare, sjukvård, polisen, armen, post och så vidare, men historian har visat att regeringen, oavsett om de är vänster eller höger, saknar pengar för att fylla på deras “budget“ , så man ska kunna tänka sig att: eftersom folk betalar sina skat då regeringen hela tiden måste ha pengar, men frågan är varför regeringen saknar pengar..?

I den normala matematiska tarmar de ska inte finnas vad de kallas underbudget eller arbetslöshet och lågkonduktor och ekonomiska nedgång osv. men för att riksbanken är: (Sveriges riksbank, eller Riksbanken som den kallas i dagligt tal, är världens äldsta centralbank. Den grundades 1668 och kallades då Rikets Ständers Bank, alltså riksdagens bank. Från början var Riksbanken mer en vanlig affärsbank än en centralbank. Den lånade ut pengar till allmänheten och hade inte ensamrätt på att ge ut sedlar förrän 1904. Innan dess gav bankerna ut egna sedlar. Riksbanken började sin verksamhet 1668. Dess föregångare var den så kallade Palmstruchska banken eller Stockholm Banco som grundades 1656. Fastän Johan Palmstruchs bank var privat valdes dess ledning av Kungen och bankens verksamheter var reglerade i ett brev där kungen gav Palmstruch tillstånd att bedriva bank.) alltså, Riksbanken är ett privat företag, ett privat bank som äges av privata och rika personer, så när dem vill dem kan börja och fråga efter deras utlånade pengar som i tid dem har lånat till regeringen och regeringen till banker och banker till konsumenterna och när regeringen och alla andra inte kan betala tillbaka då stoppas allt utlämning av pengar till regeringen och bankerna i sin tur inte lånar ut till företag och privata personer och de är därifrån som lågkonduktorer börjar. Under tiden och på grund av vad de kallas lågkonduktor arbetslösheten håller på att skapas och mer folk bli utkastad på gatorna samt de finns mer producerade varor på lager än marknad till varor och folk utan pengar och de hela är därför skapade “lågkonduktorer”. Ändå tycker man att de ska finns pengar för regeringen att fortsätta med deras projekt, men eftersom regeringen ska betala ränta - amortering på pengar som dem har lånat från riskbanken och de är normalt att ett borglig regering, i visa fal även vänster regering, slösar med pengar så därför när riksbanken frågar efter pengar, amortering och räntan osv. att betalas tillbaka, då regeringen har inga pengar, så för att ska kunna betala, regeringen lånar mer för att betala första
lånet ränta och amorteringen. detta metod skapar vad de kallas för “underbudget” som regeringen kallar “de finns inte till rekligt med pengar” som orsakar och i visa fall tvingar regeringen att sälja for exempel sjukvården till privata bolag som i sin tur har kontakter med Riksbanken i Sverige eller respektive länder, så som England eller Danmark osv.

De andra faktor som bidrar till “lågkonduktor” är överproduktion, låga löner och inga nya marknad; därför, allt krig starts. för att Amerika och England ska kunna behärska hela mellersta östern från Libanon till centrala Asia som i sin tur kriget i Libanon (“the Juli kriget” 2006) Afghanistan och senare Iraq invasionen startades och att Amerika med hjälp av den europeiska ska kunna försätter med sitt attityd gentemot regim bytte i området och i praktiken där som båda europeiska och Amerikanska regimer anser är “olämpliga regimer som måste byttas ut“, nu när kriget i Irak är (nästan) over och de nya marknaden (Iran - Syrian - Afghanistan - även Pakistan och andra länder i central Asia ) som George W. Bush hade hoppas på är fortfarande stängda, så nu är de den bästa tiden för riks bankener och deras ägare att begära sina pengar tillbak, men pengarna är folkets pengar, dessa pengar i form av skatt har betalats till regeringen som i sin tur har slösat med den och därför den ekonomiska krisen har passerats till folket för att dem “genom skatter” ska betala som i sin tur ska reda Carnegie, men när folkets har pengar då finns inga lågkonduktor så frågan är: varför regeringen vill hjälpa Carnegie och inte folket…?

De finns 10 miljoner människor som bor i Sverige, vad tycker du de ska hända om var och en fick en miljon som bidrag, helt gratis utan ränta eller annat, tycker du inte att folket kommer att spendera pengarna och då ekonomin kommer att röra på sig, men vad tycker du att ska komma at hända när Carnegie är sold…. Vis människor kommer at bli rikare och mycket mer kommer att bli fattigare., konstigt med hela är att regeringen redan har sagt att arbetslösheten inom dem närmaste tiden kommer att liga på over 9%, detta uttalande av regeringens ekonomi ansvarigt betyder “fattigdom i sikte” och att regeringen är medvetna om de, men för att regeringen är bankrutad och kan inte göra något med situationen då “indirekt” erkänner detta utan att kunna göra något.

Så när spetsen av den borgliga regeringen heter “Moderata Samling Partiet“, frågan är, “Moderat” betyder Sansad som i sin tur betyder besinningsfull, så frågan är, var i den här affären mellan regeringen, riksbanken och Carnegie Moderaternas “sans” ligger och varifrån den kommer, man kan för kort säga att kapitalismen är och har inga sans för människor, dem endast tycker på sig själva; därför dem gör vad dem har gjort hela tiden.
Med vänliga hälsningar